ФУТБОЛ ЯК СТИЛЬ ЖИТТЯ


   19 червня – Всесвітній день дитячого футболу. Футбол — улюблена гра мільйонів людей на Землі, тож не дивно, що Організація Обєднаних націй   заснувала це свято для залучення молоді до спорту.  
   Чи знаєте ви, що перша згадка про футбол як про «гру в м’яч ногами» зустрічається ще в китайських джерелах другого тисячоліття до нашої ери?
   В ті часи футбол у Китаї називали Цу Чю, що в перекладі означає «штовхати ногою». Завдяки цій захоплюючій грі китайці підтримували хорошу фізичну форму.
   За іншою версією, попередницею сучасного футболу була дика гра саксонців, які жили в Англії у ІІХ ст. Вчені вважають, що футбол саксонців був частиною військової підготовки солдат. Ще три тисячі років тому ця гра була однією з провідних у цього народу.
Відомо, що в футбол грали і древні греки та римляни«Битва за м’яч» — саме так називали його в Греції.
   Найстаріший м’яч, що зберігся досьогодні, знайшли в замку Стерлінг у Шотландії в 1999 році. На думку вчених, нині йому 450 років.
   А перший круглий м’яч з резинової камери виготовив у 1862 році Річард Ліндон. Сьогодні ж у всьому світі щорічно виготовляється більше 40 млн футбольних м’ячів.
   Більше цікавих фактів про футбол можете знайти в книгах та журналах  

     Футбол для багатьох не просто гра, а стиль життя. 
     Тож, якщо у Вас є друзі, які захоплюються футболом, неодмінно привітайте їх зі святом та побажайте  нових перемог та голів у ворота суперника.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ