ПИЙТЕ, ДІТИ, МОЛОКО, БУДЕТЕ ЗДОРОВІ!

   

    «Пийте, діти, молоко, будете здорові!» — ця фраза повною мірою відноситься до 1 червня — дати, коли весь світ відзначає не тільки Міжнародний день захисту дітей , але й Всесвітній день молока (World Milk Day).
  Вперше це свято відзначили у 2001 році за пропозицією Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН. З тих пір традиція отримала широке поширення в багатьох країнах світу.
    Мета свята — популяризація молока і молочних продуктів серед людей, а також інформування населення про діяльність, пов'язану з молоком і молочним виробництвом. Каші на сніданок і тонкі класичні млинці , молочний коктейль і страви з сиру — молоко входить незамінним інгредієнтом в безліч корисних і смачних рецептів.
   Чому Всесвітній день молока відзначається саме 1 червня? Справа в тому, що в деяких країнах, яка підтримала благу ідею ООН, вже були традиція святкування національного Дня молоко. За збігом обставин майже у всіх країнах це свято випадало на 1 червня або дні, близькі до цієї дати. Тому було прийнято рішення призначити офіційний день молока на перший день літа.
   Вже до 2008 року у святкуванні Дня молока взяли участь одночасно 40 різних держав по всьому світу, в більшості з них свято відзначалося досить масштабно і феєрично. Так, в Аргентині об'єднання фермерів організувало велику кампанію з пропаганди споживання молока під девізом «Країна, де молоко і мед течуть рікою». У Німеччині пройшло національне свято під девізом «Швидше, сильніше, розумніше. Все це — завдяки молоку!», який підтримали 11 федеральних земель. У Норвегії Національна рада молочних продуктів провів інтернет-конкурс на кращу історію про молоко, автор якої отримав грошовий приз. 


    Джерело: https://ukr.media/culture/307165/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ