ХТО ВИНАЙШОВ ЗУБНУ ЩІТКУ?

   Який винахід людства можна вважати найвизначнішим? Колесо? Двигун? Комп'ютер чи мобільний телефон? Згідно з опитуванням жителів США, найбільшим винаходом людства була названа звичайна зубна щітка.

   26 червня святкує день народження зубна щітка. Адже, саме в цей день у 1780 році англійцем Вільямом Едісом було налагоджено промислове виробництво зубних щіток.
   Люди почали дбати про гігієну порожнини рота давно.  Перша зубна щітка виглядала як пучок трави, яким древні люди терли зуби. З часом зубочистки стали не просто предметом гігієни, а й показником статусу свого власника - в Стародавній Індії, Китаї, Японії їх виготовляли із золота та бронзи.
 Детальніше про історію зубної щітки можна почитати тут: den-narodzhennya-zubnoyi-shchitki-24062015144900  
    Напевно, вам доводилось чути такий фразеологізм «не по зубах». Що означає -  не під силу кому-небудь; який перевищує чиї-небудь фізичні або духовні можливості; надмірно важкий.
Ми бажаємо, любі читачі, щоб вам все було по зубах та пропонуємо почитати ці книги разом з дітьми.

Ґру Дале «Хтозна-що, або Свято першого зуба»
   Головний персонаж цієї казкової повісті — чортик Бос — спить, як заведено у чортів, у спальній ямці на камені й весь час мріє про справдешню м'яку подушку. Бос почувається вигнанцем і диваком у родині лютих чортів. А ще він мріє вирости, і ця мрія може збутися лише тоді, як у нього випадуть молочні зуби...
    Книгу «Хтозна-що, або Свято першого зуба» хочеться порадити особливо «не таким» і тим, хто їх такими вважає.



Івона Радюнц "Зубна книга. Усе про твої молочні зуби"
   Це одна з кращих дитячих книг про зуби. Її придумала та написала письменниця-стоматолог. У книзі описано весь цикл життя молочних зубів - від появи першого зуба у малюків і до зміни постійними.                        Особливістю книги є інтерактивні елементи - дзеркальце, рухливі віконця з секретами та навіть коробочка для збереження молочних зубів. Книга показує чому важлива гігієна порожнини рота та як полюбити цей процесс.


Таїс Золотковська "Чотири зуби"
   Розповідь про маленьку Лесю, яка пізнає світ. Дівчинка тільки навчилася чистити зуби самостійно і поспішає поділитися своєю радістю з усіма.     Книга містить безліч яскравих і веселих картинок, та дозволить в легкій формі донести основи зубної гігієни до дитини. Буде відмінним варіантом для першої книги дитини про зуби.

Читайте книги, дбайте про свої зуби та будьте здорові!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ