ВИХІДНИЙ З КНИГОЮ


 

«Лиш храм збудуй, а в нього люди прийдуть!»

Ліна Костенко

   Дара Корній – українська сучасна письменниця. Володарка відзнаки «Золотий письменник України» (2016 рік). Пише і для дітей, і для дорослих. Сумарний наклад її творів – біля 200 тис. примірників. Працює в жанрі соціально-побутової прози та в жанрі міського фентезі, гармонійно вплітаючи в сучасний світ елементи слов’янської дохристиянської міфології, майстерно використовуючи народні казки, легенди, обряди.

   Роман Дари Корній «Сузір’я Дів» написаний не у звичному стилі «фентезі», а у новому – «соціальній прозі».

   "Сузір'я Дів" — це плетиво жіночих доль, пов'язаних давнім амулетом, фатальним прокляттям і родинною історією, яка рясно скроплена моторошними таємницями, лукавими інтригами, безневинною кров'ю, підступними зрадами, безоглядною самопожертвою і справжнім коханням.

   Однією із сюжетних ліній - є історія дівчини Василини. Вона мешкає біля річки Буг, а поряд стародавній монастир, у якому, за легендами, сховане «чорне серце Потоцького». Від себе не треба вимагати забагато, інколи, варто відпустити ситуацію, що і зробила наприкінці головна героїня Василина.

   «Мої персонажі не вигадані, а історії з життя – це люди, які є навколо нас. Варто було лише спостерігати та писати про них, починаючи від неосвічених селян до «мажорів», які ніколи й не працювали. Усі ці образи є людьми навколо нас. І коли я зачитувала частину книги десь у Львові чи Івано-Франківську, то люди казали, що впізнають своїх знайомих та сусідів», - зауважує письменниця.

Книга цікава і жива. В ній дихають рядки, дивовижно переплітаються нитки долі. В цій історії ще є трохи детективу. І пошуки відповіді на нього приведуть до непередбачуваних наслідків. Актуальні теми: історія, кохання, зрада, дружба, пошуки правди.

 

   Цитати з книги:

   «Найцінніше, що ми залишаємо по собі, - це добра пам'ять про нас та наші вчинки. Бо про твої маєтки, надбані статки пам’ятатимуть хіба що ті, кому ці маєтки залишиш»

   «Хату можна відбудувати, як і стайню та стодолу, можна поставити нові ворота, справити новий дах. А втрачені людські життя, поламані долі? Як з цим?»

   «Тепер настав час побороти власних демонів у собі… Для цього треба не так і багато: сісти, й почати розмову, і спробувати почути ще когось, крім себе»

   Цю та інші книги Дари Корній виможете прочитати в https://littera.zt.ua/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ