ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ

 

12 квітня щорічно відзначається Всесвітній день хом'яка (World Hamster Day).

   Датою свята було вибрано саме 12 квітня, так як саме в цей день в 1930 році професор Єврейського університету Ізраїль Ахароні відправився в захоплюючу експедицію. Він дуже хотів знайти на кукурудзяному полі сирійських хом'яків. Вважається, що саме ця подорож і послужила початком приручення хом'ячків.

Хом'ячки дуже популярні домашні улюбленці. На їх утримання не потрібно витрачати багато часу та коштів і вони стають хорошими друзями для малих дітей.

У світі більше ніж 20 видів хом'яків, але переважно тільки чотири види (джунгарскй, сирійський, хом'як Кемпбелла і Роборовського) утримують як домашніх улюбленців. Найпопулярнішим видом який продається в зоомагазинах є сирійський хом'як.

Більше цікавого  про цих тварин ви зможете дізнатися з книг:

Казки про сіре мишенятко та рудого хом'ячка

Автор: Іван Полагута

Кожна жива істота, навіть доросла, колись напевне не знала, що час неможливо зупинити, що озеро у спеку може зміліти, а ловити вітер - то марна справа. Як дізнавалося про подібні таємниці буття мале Мишенятко, і що заради пізнання світу довелося перетерпіти його другу Хом'ячку? Що буває, коли поводитися так, як поводить себе ще малий, але вже хитруватий Ховрашок? Про це читайте у добрій і цікавій книзі київського казкаря Івана Полагути.

Кучеряві заводять хом’ячка

Автор: Мар'яна Прохасько

«Кучеряві заводять хом’ячка» – четверта книжка Мар’яни Прохасько з серії «тихих» книжок. Ідеальна для читання з дітьми, для розвитку їхнього мовлення і уяви. Часто діти мріють про домашнього улюбленця. З песиком, кицею чи хом’ячком так цікаво бавитися, а догляд за ними розвиває у малих господарів почуття відповідальності. Уже знайомі нам брат з сестричкою з сімейки Кучерявих також завели хом’ячка. Із ним стається дивовижна пригода, яку Мар’яна Прохасько розповідає самими малюнками, без слів. Ви з дитиною можете розповісти цю історію по-своєму. А потім, можливо, захочете завести хом’ячка.

Хом'ячки

Автор: Сюзан Мередіт

Хом'ячки - дуже милі і невибагливі тварини, проте, якщо ви вирішили поселити такого звірка в своєму будинку, вам необхідно знати всю інформацію про нього. В домашніх умовах хом'ячки не принесуть багато клопоту, при цьому вони дуже цікаві і забавні тварини. Спостерігати за тим, як вони вовтузяться в своєму житлі, хрумтять зернятками або вмиваються - справжня потіха і суцільне задоволення. Але необхідно знати, чим потрібно годувати цих звірків, а що давати небажано, як підібрати клітку і облаштувати її, щоб вихованець відчував себе вільно і затишно, які іграшки люблять хом'ячки. І тут вам стане в нагоді цей чудовий ілюстрований довідник, з якого ви дізнаєтеся всю цікаву для вас інформацію.

Як Хом’ячок друзів шукав

Автор: Лариса Ніцой

У казці розповідається про Хом’ячка, який мріяв про друзів, але чомусь із ним ніхто не хотів дружити. Не захотіла Мишка, яка пригостила Хом’ячка половинкою своєї зернинки, а він з Мишкою своїми харчами не поділився і Мишка залишилася голодна. Не захотів Ховрашок, який допоміг перейти Хом’ячкові через струмок, а той у свою чергу не допоміг Ховрашкові, в результаті Ховрашок упав у холодну воду і змок. Не захотів Бурундучок, який дав можливість поспати Хом’ячкові у теплій нірці, а той у свою чергу не впустив бурундучка в тепло, коли почався дощ і вітер.

Казка спонукає читачів замислитися, що в дружбі треба піклуватися одне про одного, уміти віддавати, а не тільки брати.

 Світ тварин. Від хом'ячка до динозавра

Автор: Анна Макуліна

Ця книга познайомить малюків і їх батьків із усім різноманіттям тваринного світу нашої планети. У ній зібрані факти про різні види тварин: рослиноїдних і хижаків, свійських улюбленців і мешканців морських глибин, птахів, комах і навіть динозаврів! Доступні тексти й яскраві ілюстрації допоможуть допитливому малюкові отримати відповіді на будь-які цікаві йому запитання. Для молодшого дошкільного віку.

Домашні улюбленці. Дитяча ілюстрована енциклопедія

Енциклопедія «Домашні улюбленці» – незамінний помічник у виборі вірного друга і справжнього члена родини. У кожному розділі цієї книжки читачі з’ясують найцікавіші факти про хатні тварин, про характерні риси найрізноманітніших порід та особливості догляду за ними.







 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ