ТОП-5 КНИГ ДЛЯ ЗАТИШНОГО ЗИМОВОГО ЧИТАННЯ

1. «Снігова королева»

Автор: Ганс Христіан Андерсен

Видавництво: А-ба-ба-га-ла-ма-га 

Казка Ганса Християна Андерсена  «Снігова Королева»  уже майже 200 років зігріває мільйони дитячих сердець у всьому світі. Головна героїня цього твору — це маленька дівчинка Герда, яка своєю добротою й самовідданістю перемагає повелительку снігового царства і звільняє від лихих чарів свого названого брата Кая. Ця казка оповідає про те, що людина може здолати будь-які перешкоди, якщо в її серці живе любов.

Книгa oфopмлeнa дужe гapнo, великий розмір, ілюcтpaцiї нaчe цiлi кapтини: багато деталей, веселі кольори.  Poзглядaючи i читaючи книгу, в думкax cтвopюєтьcя oкpeмий cвiт пpигoд тa пoдiй.

Проілюстрував книгу знаменитий український майстер книжкової графіки Владислав Єрко — переможець низки престижних мистецьких та книжкових виставок.

2. «Різдвяна містерія» 

Автор: Юстейн Ґордер 

Видавництво: Літопис

Ця книга відомого норвезького письменника Юстейна Гордера написана перш за все для дітей і розрахована на сімейне читання та спільне проживання дивовижної містерії Різдва. У своїй книжці автор майстерно передає неповторну атмосферу очікування великого дива Різдва Христового.

"Різдвяна містерія" побудована  як різдвяний календар. Кожен день, починаючи з 1 грудня, читач разом з хлопчиком Йоакимом знайомиться з біблійною історією за допомогою магічної мандрівки подорожує крізь час і простір в Вифлеєм, коли там сталася радісна новина – народилося немовля Ісус.

3. «Лускунчик і мишачий король»

Автор: Ернст Теодор Амадей Гофман

Видавництво: Меджик букс

Одного разу на Різдво Марі одержала від хрещеного не надто цікавий, на перший погляд, подарунок - Лускунчика у подобі іграшкового солдатика. Ще й, на лихо, він одразу зламався. Однак під час Різдва стаються справжні дива. Лускунчик оживає і мандрує з Марі дивовижними країнами, даруючи дівчинці море яскравих вражень. А втім, насолоду від цієї казкової мандрівки отримає не лишень Марі, а й кожен маленький читач. Історія Лускунчика, який переміг самого мишачого короля, здивує дітей і дорослих несподіваними перетвореннями героїв і нагадає, що напередодні Різдва чудеса все-таки трапляються.

4. «З неба падають сніжинки»

Видавництво: Літера ЛТД

Збірник новорічних історій, віршів, творів усної народної творчості про зимові свята і розваги допоможе вихователям, логопедам або батькам розважити дошкільнят у передсвяткові дні Нового року. Великий шрифт також дозволить більш старшій дитині читати книгу самостійно. Рекомендується для дітей старше 3-х років.

5. «Зимові свята. День святого Миколая. Новий рік. Різдво»

Авторка: Ірина Місяць

Видавництво: Classica  

Кожна книжка має свої особливості і не схожа одна на іншу як не схожий один на одного кожен з нас. Та якщо навіть дуже різні люди збираються разом задля прекрасної ідеї, народжується ДИВОСВІТ. Дивосвіт дитячої збірки “Зимові свята” має свій неповторний аромат, аромат найказковішої пори року. Ви відчуєте його одразу! Якщо цю книжечку візьме до рук дитина, вона порине в творчу наснагу снігів і морозів, перегорне радісні сторінки святкового настрою, відображеного в віршах, загадках, малюнках, а також пісні “Зимонька”. А якщо ж ця книжечка  опинитья в руках дорослої людини, неодмінно зігріє її ласкою Дитинства, покличе в подорож до себе малого, нагадає про той особистий дитячий досвід, коли святий Миколай натхненно здійснював мрії, а Різдво й Новий Рік розкривали найтепліші обійми щастя, несподіванки, чудасій.

Книги чекають вас в житомирській бібліотеці на Офіцерській,1.  

https://www.facebook.com/groups/698704874044883/


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ