КНИГИ, ЯКІ ДОПОМАГАЮТЬ ЖИТИ



 Елеонор Портер стала відомою після написання дитячої книги "Полліанна", яка вийшла у світ у 1913 році. Книжка про дівчинку, яка гралася в радість, мала шалений успіх у читачів. Мільйони дітлахів і дорослих мріяли мати її у своїй бібліотеці. Обійшовши Америку, книжка рушила до Європи, де також знайшла чимало друзів. Незабаром роман було екранізовано, поставлено на сцені, почали з'являтися переклади іншими мовами. Книга перекладена  також і на українську мову і популярна серед наших читачів.

   По всій Америці створювалися "Клуби Полліанни", члени яких змагалися між собою в умінні грати в радість. До Елеонор Портер почали надходити листи з проханням розповісти про подальші пригоди Полліанни. Тож у 1915 році вийшла книга "Юність Полліанни", яка розповідає про те, що сталося з дівчинкою, коли та стала дорослою. А по смерті письменниці ще чотири автори спільно випустили серію книжок під назвою "Радісні книги Полліанни".

   Створений Елеонор Портер образ дівчинки Полліанни, яка, незважаючи на життєві випробування, радіє кожному дню й намагається допомогти всім, з ким зустрічається, став одним із найулюбленіших для дітей усього світу.

  Одного разу в одному із інтерв'ю Елеонор Портер запитали, чи не занадто легковажно вона ставиться до життя, чи не є гра в радість втечею від проблем. На що вона відповіла: "Я ніколи не вважала, що слід заперечувати існування труднощів, страждань і зла. Просто, як на мене, значно ліпше сприймати невідоме бадьоро і радісно".

   Померла письменниця 21 травня 1920 року. За менше ніж двадцять років творчої праці вона встигла написати чотирнадцять повістей і романів, а також випустити чотири збірки оповідань; вони й сьогодні легко знаходять собі читачів. Проте, найвідомішою книгою Елеонор Портер і досі залишається роман "Полліанна". Життєрадісна дівчинка із рудими квітами на носі є втіленням християнських чеснот. Її життя - приклад відкритості, любові до ближнього.

  Запрошуємо читачів до житомирської бібліотеки на Богунії https://www.facebook.com/groups/698704874044883/ познайомитися з цією чудовою книгою й спробувати навчитися дарувати радість іншим.

  

  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ