МАНДРУЄМО У СВІТ ЧАСОДІЇВ

 



Часодії – серія книг письменниці Наталії Щерби написаної в жанрі підліткової фантастики. Головною героїнею цієїсерії є звичайна дівчинка Василина Огнєва, яка потрапляє в особливий світ світ, де всі вміють керувати часом.

   Авторка: Наталя Щерба

   Видавництво: Школа

Перша книга циклу «Часодії» - Часовий ключ

Василина несподівано дізнається, що її рідний батько, якого вона ніколи не бачила – впливовий маг Єфларії – світу, створеного особливою часовою магією. Батько забирає доньку до себе, і дівчинка опиняється в самому серці небезпечної гри часодіїв, фей і лютів. Ніхто не може зрозуміти, хто ж така Василина: батькова шпигунка, наївне дівчисько чи... могутня часівниця, якій кориться Час і яка може врятувати увесь часодійний світ?

Друга книга циклу «Часодії» - Часове серце

Володарі семи часових ключів опиняються на Землі , в тому світі де раніше мешкала Василина. Їхня мета - дочекатися цвітіння таємничого Пурпурового Квіту і за його допомогою врятувати Ефлару, часодійний світ, та нашу Землю від зіткнення. Проте в хід подій втручається запеклий ворог часівників Дух Астрагор, який має власні інтереси. Адже тільки він знає, яку таємницю криє в собі Пурпуровий Квіт та яке прокляття тяжіє над ЧорноКлючем, яким володіє Василина.

Третя книга циклу «Часодії» - Часова вежа

Усі ключники мають найти Часову вежу і  повернути час у Розколотий замок  Василина ладна зробити все, аби довести своє вміння керувати Часом. Але на її шляху стають її одвічні вороги. І ось Василина знову опиняється сам на сам зі смертельною небезпекою. Чи зможе дівчинка протистояти Олені, впливовій подрузі свого батька? Чи вдасться їй викрасти часівну стрілу й повернути до життя фею Діану? Чи доведе вона всьому часодійному світу, наскільки сильна в її серці синя іскра? Адже дівчинка ще має вступити до часової школи, пройти карколомні випробування і… знайти ключ до серця найближчого друга.

Четверта книга циклу «Часодії» - Часове ім’я

У книзі продовжується оповідь про захоплюючи  пригоди володарки Чорного Ключа – Василини.  Ці пригоди змішуються з шаленими переживаннями в її серці: чи буде коли-небудь їх родина разом? Чи розв`яжуться нарешті непорозуміння з її найближчим другом? У кого ж таки вселиться страшний і підступний Дух Астрагор? Та крім того, на тендітну юну дівчинку чекає участь у перегонах на зорепташці, пошуки Чорної Кімнати, падіння в страшну розщелину Розколотого замку, таємне проникнення в чужий замок, жорстоке покарання. І нарешті головне – здобуття чародійної речі в Чорній Кімнаті.

П’ята книга циклу «Часодії» - Чвсограма

Часівний світ хвилюється. Дух Астрагор, давній ворог ефларських  часівників, повернувся у несподіваному образі та прагне помсти. Нортон Огнєв кинув йому виклик, і Василина хоче допомогти батькові. Разом із друзями вона намагається розгадати таємницю іржавого уламка, знайденого в Розколотому замку, вчиться нових часодійних хитрощів і відкриває для себе незвідані таємниці керування Часом. На ключників чекають небезпечні й захопливі пригоди, перші втрати, запекла боротьба та зустріч зі справжнім злом. Василина має зробити важкий вибір, розгадати найважливішу таємницю в її житті. Чи впорається вона з неймовірною відповідальністю, яка зненацька впала на її юні плечі?

Заключна шоста книга циклу «Часодії» - Часова битва

У шостій книзі циклу «Часодії» на Василину і Феша чекають неймовірні випробування. Наближається фатальна мить — вирішальна битва за трон Часу. Зодче Коло збентежене: Василина Огнєва стала ученицею Астрагора, запеклого ворога всіх ефларських часівників, Феш Драгоцій безслідно зник, і невідомо, що очікує ключників у майбутньому. І тільки Астрагор упевнений у своїй долі та стрімко прямує до найголовнішої мети, залучаючи союзників і розбиваючи ворогів. Чи вдасться Василині врятувати свого друга? Яка доля судилася її батькові, Нортону Огнєву? Ким же насправді є Родіон Хардіус і які ще таємниці зберігає Розколотий замок? В останній книзі часодійної історії розкриються всі найважливіші секрети і ми нарешті дізнаємося, на чиєму боці сам Час!











ї


 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ