5 ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО ПОДУШКИ

Подушка – невід'ємний аксесуар для комфортного сну. Перші подушки кардинально відрізнялися від уже звичних і улюблених нами.


 Кілька цікавих фактів з історії подушок.

1.   Перші подушки були дерев'яними.

У Стародавньому Китаї подушки виготовлялися прямокутної форми і були більше схожі на підставки з дерева, каменю, металу або фарфору. Вони застосовувалися для підтримки голови, щоб зберегти форму зачіски під час сну.

2.   М'які подушки з'явилися у Греції.

У Стародавній Греції в подушках як наповнювач використовувалися такі матеріали, як шерсть тварин, трави або пух. Їх декорували оксамитом і китичками, щоб підкреслити багатство і статус власника. З Греції м'які подушки поширилися в Древній Рим, а потім і в Європу.

3.   Подушка – елемент достатку.

Подушки могли собі дозволити лише заможні люди. Чим більше їх було в одного власника, тим вищим був його рівень достатку. У Північній Кореї по потилицях дітей можна було визначити рівень достатку родини: діти з забезпечених сімей спали на м'яких подушках, тому і потилиці їх були більш круглої форми; діти з бідних сімей обходилися без подушок, тому їх потилиці були плоскими.

4.   Подушка — засіб боротьби із самотністю.

Японці застосовують подушки як ефективний засіб для боротьби з почуттям самотності. Японські виробники почали випускати подушки оригінальної форми: для жінок вона імітує рідне чоловіче плече, а для чоловіків – коліна коханої дівчини. Кожен японець, якщо не хоче відчувати себе самотнім, може скористатися подушкою-обіймашкою.

5.   Подушка - частина звичаю.

З подушками часто пов'язують безліч звичаїв. В Європі на Різдво було заведено підкладати під подушку ялинові гілочки — на щастя. На Русі дівчата під час ворожіння ховали під подушку прутик, щоб побачити уві сні свого судженого. Всі пам'ятають студентську традицію — якщо покласти під подушку конспект, то матеріал краще засвоїться. До речі, в одному з університетів Британії існує цікава традиція: кожен рік студенти вручають викладачам оригінальну премію — бронзову, срібну та золоту подушку за найнудніші лекції.

Джерело: https://emm.ua/uk/articles/storya-podushok-5-tskavih-faktv

 

А ми радимо Вам завітати в бібліотеку https://littera.zt.ua/ взяти хорошу книгу та провести похмурий осінній день в обіймах книги на улюбленій подушці.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ