ЧАТ ДЛЯ ДІВЧАТ, АБО ТОП-6 КНИГ ДЛЯ СУЧАСНИХ ДІВЧАТ

Щорічно 11 жовтня в світі відзначають Міжнародний день дівчат, який було проголошено Організація об’єднаних націй у грудні 2011 року.

Головна ідея свята полягає в тому, щоб звернути увагу на соціальні проблеми і нерівність дівчат у всьому світі.

Пропонуємо вам  ТОП -6 книг від читачок літературного дворику.

1. Д. Хосфельд   «Карлотта. Випробування в інтернаті»

Книга про Карлотту - дівчинку, яка має зробити вибір. Досить важкий вибір: жити з новою сім'єю мами або поїхати до інтернату "Принцзеє". Дівчинка вибирає останнє. "Принцзеє" - не "інтернат" у звичному нам розумінні. Тут діти проживають та навчаються. Так звана елітна школа, де батьки тобі не докучають. Хоча цей інтернат для "золотих" діток, більшість учнів - нормальні та адекватні діти, як і у нас в школі. Так, вони можуть дозволити собі більше. Але у нас з ними багато чого спільного. У ставленні до уроків так точно))) Початок дуже банальний: Карлотта приїжджає до інтернату. Знайомиться з сусідками по кімнаті. Вони одне одному, як то кажуть "не заходять". Але все потім стає норм. Що мені подобається: подекуди стандартна ситуація, показана нестандартно. Сюжет динамічний. Карлотта не сидить на місці. З нею постійно щось відбувається, щось добре та цікаве. 

2. «Чат для дівчат»

Дванадцять оповідань від сучасних українських письменниць торкаються важливих тем підліткового життя. Мрії та страхи, любов і зрада, дружба і втрати, шкільні справи і стосунки з батьками, розваги і хобі... Тонко описані, багатогранні, сповнені гумору та справжніх емоцій історії зацікавлять і юних, і дорослих читачів. 

3. Шон Кові  «Сім звичок високоефективних підліткі 

«7 звичок Високоефективних підлітків» - книга чарівна і, дійсно, дуже корисна. Не тільки для підлітків, а й для дорослих. Допомагає визначити цілі, відкриває методи їх досягнення. Шон Кові дає слушні рекомендації, вчить уму-розуму. Пояснює, що всі їхні мрії і цілі - досяжні, вони знаходяться зовсім поруч, десь біля нав'язливої підліткової невпевненості. Разом з тим, він вчить самоповазі, направляючи «дику енергію підлітка» в правильне русло.                                                                                      

4. Ніни Елізабет Ґрьонтведт   «Абсолютно не цілована»

Ця книга є щоденником 13-річної Уди зі своїми дитячими дівочими проблемами. Книга надзвичайно легка та приємна, читається на одному диханні. Цікаво оформлена: багато малюнків, написів від руки, карта і навіть рецепт. Авторка нагадує як це, бути підлітком. Книга дуже атмосферна і надто дівчача.

5. Ірина Мацко  «Кава по дорослому»

Коли тобі років 15, ти шалено прагнеш атрибутів дорослого життя — бо тобі здається, що в дорослих все якось простіше, все розкладено по поличках, а в головах — порядок, а не мотлох, як у тебе. Але коли куштуєш те доросле життя на смак, то починаєш розуміти, що не варто спішити змінювати улюблене какао з зефірками на чорні гірку «каву по-дорослому». Просто тому, що воно смакує тобі краще. І — поки є така можливість — треба цим смаком, цією солодкою юністю насолоджуватися. 

6. Алевтіна Шавлач  «Пампуха»

Звичне життя Гані враз різко змінилося. Їй приклеїли образливе прізвисько. На неї посипалися насмішки. Її затролили в мережі. Мама, погрузнувши в роботі, не бачила її проблем. Та ще й учителька неправильно повелася. Жорстокою до Гані була й вулиця. А «красень» Сашко, до якого відчувала щось бентежне, спокійно спостерігав, як над нею глумилися. Дуже багато неприємностей ламало її. Але Ганя не змирилася з таким ставленням до себе. Зрозуміла, що може стати іншою. Вона зайнялася собою, знайшла цікаві справи. І зустріла Ярика…

Приємного читання!

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ