7 ФАКТІВ ПРО ДЖИНСИ




   29 квітня День джинсів. Вже десятки років джинси займають перші місця в топі найпопулярніших  частин одягу в гардеробі. Їм надають перевагу як чоловіча частина населення, так і жіноча. Безліч міфів і правдивих фактів пов'язано з ними. Сьогодні ми розповімо вам найцікавіші факти пов'язані з джинсами.


#1: Вперше вироби із джинсової тканини згадувалися в портових книгах Англії XVI століття. В ті часи джинсову тканину імпортували з Генуї, щоб виробляти штани, а в подальшому збувати по всій Європі.

#2: Колір індиго – це основний барвник для деніму, який раніше виготовлявся на попелі. Таким способом, фарбування не було витратним, тому джинси не були розкішшю.

 #3: Право вважатися винахідником сучасних джинсів належить Лівай Строссу, який після переїзду в Америку змінив ім'я на Леві Страусс. Саме він придумав об'єднати міцну, дешеву тканину з зручним та стильним фасоном. На сьогоднішній день прибуток з продажів всесвітньо відомої Levi Strauss & Co. компанії дорівнює 7 млрд. доларів на рік.

#4: Велику популярність джинсів приніс Оззі Осборн, який вважався гуру «бітників». Саме завдяки йому джинси стали особливо популярними серед молоді.

#5: Хіпі стали наступними законодавцями моди на джинси. Прикрасами джинсів стають нашивки, вишивки, намистини та стрази.

#6: Найдовші у світі джинси мають 68 метрів в довжину 35 метрів завширшки. Вони важать три тонни.

#7: Першими «дорогоцінними» джинсами, які потрапили в Книгу рекордів Гіннеса, були штани від Gucci, декоровані пір'ям та оригінальною аплікацією з блискіток, що коштували 3134$. Пізніше їх залишила позаду модель Келвіна Стюарта за 4200$ з золотими гудзиками і діамантовою інкрустацією.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ