СВІТ ФЕНТЕЗІ САРИ МААС

 


    Сара Джанет Маас — американська письменниця, яка пише у жанрі молодіжного фентезі. Перший цикл романів розпочала в шістнадцять років. Багаторазова лавреатка премії «Goodreads Choice Award». Книги цієї авторки користуються попитом у широкого кола читачів.



   Перша частина циклу Сари Дж. Маас «Двір шипів і троянд»         
  Яскраве та неочікуване переосмислення історії «Красуня та чудовисько».

   Світ людей існує поруч зі світом фейрі, Прифією. Але їх розділяє стіна та сильна неприязнь. Фейра, дівчина зі світу людей, з дитинства стала опорою для батька та двох сестер. Вони жили бідно і щоб не померти з голоду їй доводилося полювати. Під час одного полювання вона вбиває вовка і увечері у їх будинку з’являється безсмертний Темлін, який вимагає в якості розплати за смерть друга піти з ним. Фейра опиняється у Прифії де на неї чекає довічне ув’язнення в маєтку Двору весни. Ув’язнення поступово змінюється міцним зв’язком, що виникає між Фейрою та Темліном. Але чи зможе Фейра врятувати Прифію від зла, що насувається?


   Фейра готується вийти заміж за свого коханого — Темліна. Однак спогад про злочин, який вона вчинила, щоб звільнитися від Амаранти, повертається до неї в жахіттях. Темлін намагається убезпечити її, контролюючи кожний її крок, але дівчина не хоче ставати казковою принцесою. До того ж сам Темлін має дедалі більше таємниць від коханої. Невже це лише для того, щоб її захистити? У цей час Різенд, Лорд Двору Ночі, нагадує про укладену між ними угоду. Певно, хоче скористатися нею для своєї мети. І тепер, коли над Прифією та землями людей нависла загроза жахливої війни, Фейра має вирішити, кому довіряти. На кону життя її сім’ї та доля всього світу. А в чарівному світі фейрі друзі можуть бути небезпечніші за ворогів. Тепер на Фейру очікує боротьба зі значно більшим злом, ніж вона могла собі уявити.

    Фейра повертається до Двору Весни, рішуче налаштована дізнатись, що замислив Темлін і могутній, зловісний король Гайберну, який загрожує знищити Прифію. Однак, щоб цього досягти, вона спочатку зіграє в смертельно небезпечну гру. Один невірний крок може знищити не лише Фейру, а й увесь її світ. Боротьба з Гайберном у самісінькому розпалі, і силам добра доведеться вступити в союз із темними силами, якщо вони разом хочуть побороти найбільше зло. Дівчина знову має вирішити, кому довіряти, і шукати спільників у найменш очікуваних місцях. Та, здається, зрадники повсюди, і Фейрі не раз доведеться вдаватися до магії й потрапляти в пастки. Адже незабаром дві армії зіткнуться в кривавій, нерівній боротьбі за владу...


   Фейра і Різ разом зі своїми друзями взялися відновлювати Двір Ночі та місто, що зазнало значних руйнувань під час війни. Наближається Зимове Сонцестояння, а з ним і довгоочікуваний перепочинок. Однак попри святкову атмосферу тіні минулого не дають про себе забути. Фейра, яка святкуватиме своє перше зимове сонцестояння, виявляє, що близькі їй люди постраждали набагато сильніше, ніж можна було очікувати, і це може вплинути на майбутнє Двору і всього їхнього світу...

ДАЛІ БУДЕ!

Книги Сари Маас читайте:https://www.facebook.com/groups/698704874044883/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ