ЧАРЛЬЗ ДІККЕНС "РІЗДВЯНА ПІСНЯ В ПРОЗІ"

7 лютого виповнюється 210 років від дня народження Чарльза Діккенса - великого англійського письменника та романіста. Багато його творів є класикою світової літератури, а сам автор - один із найкращих прозаїків XIX століття.

Його перу належать улюблені твори і дітей, і дорослих, найвідоміші з них - «Домбі і син», «Пригоди Олівера Твіста», «Різдвяна пісня в прозі». Він зі співчуттям ставився до бідних людей. Своїми творами він сподівався звернути увагу багатих на несправедливість, яка існує в суспільстві, та перевиховати їх. Цій темі присвячена його повість «Різдвяна пісня у прозі».

Ця казкова повість займає гідне місце серед класики дитячої літератури. Завдяки їй юні читачі дізнаються про цінності сім'ї та чому так важливо не забувати про щедрість, турботу й доброзичливість щодо оточуючих.

В ніч перед Різдвом всі поспішають розділити святковий час з сім'єю. Але не Скрудж - власник торгової фірми «Скрудж і Марлі». Ця скупа, жадібна та холодна людина повністю зациклена на справах і не бажає нічого навіть чути про свято. Така поведінка не залишилася без уваги вищих сил і в ніч перед Різдвом до нього прийшли три привиди: Дух Минулого, Дух Теперішнього та Дух Майбутнього Різдва.

Чи вдасться цим духам змінити Скруджа в кращу сторону та змусити знову полюбити людей, дізнаєтесь прочитавши «Різдвяну пісню в прозі»!

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ