КОНВАЛІЯ - НІЖНА ЧАРІВНІСТЬ ВЕСНЯНОГО ЛІСУ




   Конвалії – квіти, які є уособленням ніжності. Погодьтеся, букет конвалій – це дуже романтично.
   За давніми легендами квіточки конвалії — це сльози дівчини, яка чекає нареченого з далекого походу, це й мініатюрні ліхтарики лісових гномів, це й перлини сріблястого щасливого сміху Мавки.
   Багато народів шанують цю рослину, як символ весни. В Європі конвалії почали розводити лише в кінці 16-го століття. У Фінляндії конвалії вважаються одним з національних символів. До переходу цієї країни на євро зображення конвалій можна було побачити на місцевих монетах. Конвалія занесена до Червоної книги України, вона дуже цінна лікарська рослина, яку з давніх-давен застосовували проти недугів. Під час Першої Світової війни польові медики і фельдшери використовували конвалію в якості протиотрути при отруєнні солдат газами.  
   Квітки конвалій знаходять також широке застосування в парфумерній промисловості. Ароматна ефірна олія квіток входить до складу найкращих парфумів. Жінки натирали щоки квітками конвалій, щоб домогтися гарного рум’янцю.
   Конвалії дуже отруйні, так що їсти їх точно не варто. Всі конвалії – невеликі рослини, але зростаючий на Далекому Сході вид Конвалія Кейске досягає 30 сантиметрів у висоту.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ