1 КВІТНЯ - ДЕНЬ ЇСТІВНОЇ КНИГИ
"Деякі книги потрібно спробувати, інші проковтнути, а треті - розжувати і перетравити"
Френсіс Бекон
Схоже, деякі люди сприйняли його
слова буквально і почали практикувати це регулярно. Точніше, раз на рік. Міжнародний фестиваль їстівної книги, також відомий як День їстівної книги, - це щорічний захід, який проводиться 1 квітня або в найближчі до цієї дати
дні в різних країнах світу. І це не першоквітневий жарт, а дуже важлива подія.
Вона об’єднує видавців, письменників, ілюстраторів, бібліотекарів і всіх
бажаючих любителів книг, які збираються, щоб оцінити їх ... «поживну цінність». Учасники створюють «їстівні
книги», які виставляють, фотографують, обговорюють, а потім - з’їдають в той же
день.
Перший
подібний захід було організовано Джудіт А. Хоффберг і Беатрис Корон у 2000 році, щоб відзначити день
народження французького гастроному Жана Антельм Брілат-Саварина.
З тих пір День їстівної книги встиг здобути широку популярність і зараз
відзначається по всьому світу. Великі і маленькі заходи проводяться в різних
його частинах. Шанувальники книг з Великобританії, США, Австралії, Бразилії,
Мексики, Індії, Люксембургу, Марокко, Нідерландів, Італії, Україні, Канаді,
Росії, Японії, Гонконгу та інших країн об’єднуються, щоб насолодитися одночасно
мистецтвом книжкової справи і майстерністю кулінарів.
Коментарі
Дописати коментар