ЛІТЕРАТУРНА АГЕНЦІЯ "МІЙ УЛЮБЛЕНИЙ ПИСЬМЕННИК"


В житомирській міській бібліотеці, що на вул. Офіцерській, 1 напередодні Всесвітнього дня письменника розпочала свою роботу літературна агенція "Мій улюблений письменник"
На відкриття завітали учні 4-а класу ЗОШ №26, які напротязі місяця старанно готувалися: читали твори, малювали ілюстрації та збирали цікаву інформацію про своїх улюблених письменників.
Під час заходу маленькі читайлики представляли власні проєкти "Мій улюблений письменник" та грали в інтерактивні ігри, направлені на розвиток читання.











Бібліотекарі познайомили учасників заходу з сучасними дитячими та підлітковими книгами. Особливу увагу звернули на краєзнавчу літературу.




А також познайомили з всеукраїнською акцією #ЖивіПисьменники. Організатором акції є Український інститут книги. Акція спрямована на залучення учнів у процес вивчення сучасної української літератури. На Yutube-каналі вже опубліковано перші відео. Це інтерв'ю з сучасними, "живими" письменниками, які є актуальними сьогодні. Їх можна використовувати у навчальному процесі та в позакласній роботі.
Хоч професія письменника з'явилася багато століть тому, майстри слова отримали своє свято лише у 1986 році на засіданні 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу. Відтоді Всесвітній день письменника відзначають щорічно 3 березня. Сьогодні це свято не лише письменників, поетів та літературних критиків, а й журналістів та блогерів.
То ж вітаємо усіх причетних до цього свята.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ