5 ЛАЙФХАКІВ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ПАМ’ЯТІ

 

Вас дратує те, що ви постійно щось забуваєте? Кілька простих порад допоможуть досягти дивовижного результату.

 1. Виходьте з зони комфорту

Виконання одноманітних задач не сприяє покращенню роботи мозку. Кращий варіант - це влаштувати мозку челендж та обрати новий незвичний вид діяльності. Вивчення іноземної мови, малювання, танці  чи освоєння музичного інструменту - чудово для цього підійдуть.

  2. Подорожуйте та шукайте нові шляхи

Освоєння нової місцевості - це завжди хороший інструмент, щоб активувати мозок. Якщо це інша країна, ми маємо повністю переключитись та виконати незвичні завдання в новій місцевості - від пошуку шляху додому до покупок в магазині. Схожу вправу можна робити і вдома, наприклад, кожного разу змінювати шлях на роботу чи навмання гуляти вулицями. Така активність впливає на гіпокамп у мозку - місце навчання і пам‘яті.

  3. Спілкуйтеся

Постійне спілкування - це активна розумова діяльність, зокрема концентрація уваги та стимуляція пам‘яті, а це покращує когнітивні функції. Спілкування із різними людьми допомагає зміцнити нейронні мережі сповільнює їх ослаблення в процесі старіння. Також, це посилює так званий когнітивний резерв мозку (наші можливості).

   4. Мисліть позитивно

Позитивне мислення покращує пам’ять. Вчені з Гарвардського університету з’ясували, що можуть покращити продуктивність людей за 60 років. Для цього вони підсвідомо налаштовують людей словами, пов’язаними з віком: "мудрий", "глибокодумний", "розсудливий" і "проникливий". А закидання словами на кшталт "Альцгеймер", "забуття", "збентеження" порушували їхню продуктивність.

   5. Читайте та грайте в шахи

Це прості та звичні нам речі, втім ми часто забуваємо, яку користь вони приносять. А щоб ускладнити завдання - спробуйте, наприклад, почитати нову книгу, а потім обговорити її з друзями.

    А ще краще – завітайте в бібліотеки ЛІТтера міста Житомира https://littera.zt.ua/ , де Ви зможете і почитати, і поспілкуватись, і помалювати, і пограти в шахи, і потанцювати. Зокрема зміните і шлях додому, що покращить гіпокамп у мозку.

   Пам’ятайте, наш мозок потребує тренування так само, як і наше тіло. І чим старше ми стаємо, тим важливіше слідкувати за правилами здорового способу життя.

Джерело: https://moz.gov.ua/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ