ДЕНЬ КАПЕЛЮХА



 "Жінки примудряються з нічого зробити три речі: салат, капелюшок і трагедію" (Оскар Вайльд)

15 січня в житомирській бібліотеці на вул.. Офіцерській святкували День капелюха. Відвідувачі бібліотеки дізналися історію розвитку капелюха, де й коли народився цей великий спокусник, що скорив мільйони сердець, його шлях від давнини до сьогодення.




Протягом дня усі бажаючі фотографувалися у капелюшках, пригадували книжкових героїв, які носили капелюхи та розгадували загадки-цікавинки з чарівного капелюха.


Слово "капелюх" використовують в багатьох  приказках. "Ех ти, шляпа!" - говорять невдахам, а прошляпив" - упустив щось важливе. В Англії, наполягаючи на чомусь, обіцяли "з'їсти свій капелюх", а "говорити крізь капелюх" означало нести нісенітницю. Китайська приказка "сіяти рис крізь капелюх" указувала на безглузде заняття. Ну й добре знайомий нам вираз "справа в капелюсі" прийшов з XVІ століття - деякі судові справи вирішувалися жеребом, який тягли з капелюха судді.


Як би там не було, тому, хто винайшов жіночий капелюшок, варто подякувати, адже інакше ми втратили б сміливість і впевненість в собі. Чому? Та тому що японські мудреці саме капелюх вважають символом цих жіночих якостей



Величезне задоволення, заряд позитивних емоцій, бадьорості і прекрасного настрою отримали всі відвідувачі бібліотеки.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ