ВЕЛИКОДНЯ МАЙСТЕРНЯ


Великдень – це найбільше релігійне свято, яке відзначають навесні. У цей день воскрес Ісус Христос після того, як його було розіп’ято на хресті. Це чудо символізує звільнення від гріхів для віруючих людей. У народному уявленні це свято оновлення землі та природи. Підготовка до свята займає цілий тиждень, кожен день якого має особливе значення, та який відзначають проведенням певних обрядів. Передує Великодню Великий семитижневий піст.


В  бібліотеці-філіалі №8 м. Житомира маленькі читачі активно готувалися до цього великого свята. Вивчали  історію виникнення свята, знайомились з народними та релігійними звичаями та традиціями святкування. Віртуально подорожували в Музей писанки, відшукували  рецепти приготування смачних великодніх страв.


На базі Biblio-art майстерні з 16 по 25 квітня разом з бібліотекарями та художницею Ольгою Швець виготовляли великодні сувеніри. Познайомились з технікою декупаж, виготовляли великодні листівки, підставки для писанок з солоного тіста, великодніх зайців з паперу та ін.

Мені дуже сподобались заняття в Biblio-art майстерні. Я дізнався багато нового про Пасху. А сувеніри подарую своїм рідним, - поділився враженнями активний читач бібліотеки семирічний Михайлик.















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ