ПЕРША ПОСМІШКА ВЕСНИ

 Щороку першими проявами весни є поява першоцвітів. Вони кольоровими промінчиками виглядають на лісових галявинах та гірських пагорбах, вкриваючи їх мальовничими килимами. Природа їх розмальовує у яскраве забарвлення, яке неможливо не помітити на тлі темного лісового покриву чи залишках снігу на пагорбах гір.


                                      

   Маленькі читачі в бібліотеці на Офіцерській 15 березня долучились до щорічної акції від Всеукраїнської екологічної ліги "Збережи першоцвіти" Юні природолюби посадили на клумбі поряд з бібліотекою підсніжники та роздали мешканцям мікрорайону памятки "Збережи першоцвіти" 



А також в рамках проекту "Пори року", екологічний напрямок "Еко-бібліотека" взяли участь у інформіні "Перша посмішка весни". Познайомились з книгами про перші весняні квіти, читали вірші та відгадували загадки. 



А з відеопрезентації дізналися про види першоцвітів, які занесені до Червоної книги, а також легенди, повязані з ними.


 На жаль, з кожним роком кількість першоцвітів в Україні зменшується.
За даними екологів, щорічно у період березня та квітня в Україні знищується до 20 мільйонів цих квіток, занесених до Червоної книги. Перші вісники весни, що дарують нам радість, опинились на межі зникнення. І це все наслідки недбалого ставлення людини до природи, адже дуже багато охочих намагаються весняні квіти перетворити у засіб заробітку.
Бережіть першоцвіти!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ