Радимо прочитати
11 липня - Всесвітній день шоколаду.
Книга Мирослава Дочинця «Хліб і
шоколад» – це ковток свіжої води для
сучасної людини.
Це маленькі новели, в яких море мудрості.
Вони надихають і примушують душу працювати, допомагають впорядкувати
свої думки.
Автор пише надзвичайно про звичайні
життєві речі: «… і тоді я зрозумів, що це – про нас. Одним у цьому житті
потрібен шоколад, другим – хліб, а третім – і хліб, і шоколад. Тому я й назвав
так оцю книжку – „Хліб і шоколад”. Бо вона про нас і про нашу насущність. Про
наше життя. Коли ситне, а коли пісне. Коли солодке, а коли – не дуже… Щоб
відчути смак хліба, не треба їсти цілу паляницю, досить окрайця, навіть крихти.
І ти розрізниш, де м’якуш, а де скоринка. Так і з прозою. Нерідко я зумисне
відламую від цілісної картини ощипок і подаю його скупим начерком. Може, інколи
він здасться гіркуватим і черствим, але це – хліб душі. Схоже щось і з
шоколадом. Під цупкою, рипучою обгорткою захований гіркувато-солодкий смак
втаємниченості. Для тих, хто хоче туди заглянути.»
Коментарі
Дописати коментар