Радимо прочитати

11 липня - Всесвітній день шоколаду.







   Книга Мирослава Дочинця «Хліб і шоколад» це ковток свіжої води для сучасної людини.  

    Це маленькі  новели, в яких море мудрості.
Вони надихають і примушують душу працювати, допомагають впорядкувати свої думки. 





       Автор пише надзвичайно про звичайні життєві речі: «… і тоді я зрозумів, що це – про нас. Одним у цьому житті потрібен шоколад, другим – хліб, а третім – і хліб, і шоколад. Тому я й назвав так оцю книжку – „Хліб і шоколад”. Бо вона про нас і про нашу насущність. Про наше життя. Коли ситне, а коли пісне. Коли солодке, а коли – не дуже…  Щоб відчути смак хліба, не треба їсти цілу паляницю, досить окрайця, навіть крихти. І ти розрізниш, де м’якуш, а де скоринка. Так і з прозою. Нерідко я зумисне відламую від цілісної картини ощипок і подаю його скупим начерком. Може, інколи він здасться гіркуватим і черствим, але це – хліб душі. Схоже щось і з шоколадом. Під цупкою, рипучою обгорткою захований гіркувато-солодкий смак втаємниченості. Для тих, хто хоче туди заглянути.»

Читайте та насолоджуйтесь!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ