ЗЕЛЕНІ МЕШКАНЦІ ВОДОЙМ

Жаби - це тварини із загону безхвостих земноводних, або амфібій. Зустрічаються на всіх материках, крім пустель і Антарктиди. Головна умова для їх життя – прісноводні водойми. Пересуваються по суші стрибками, деякі можуть ходити, бігати, рити підземні нори. Добре плавають у воді. Деревні квакші можуть лазити по деревах.

Жаби - безхвості амфібії, чиє походження датується майже 256 мільйонами років тому.

Більше дізнатися про цих тварин ви зможете з книг:

«Царівна-жаба»

Улюблена казка «Царівна-жаба», прикрашена чудовими ілюстраціями відомої української художниці Катерини Штанко, перетворилася на музей українського побуту та костюму. Історичні образи дають можливість поринути у давнину, запрошують пройти шляхом пригод, випробувань, та разом із героями здобути перемогу над злими чарами. 

«Жаб'ячі перегони»

Автор: Орач О.

Веселі й добрі вірші призначені самим маленьким читачам, тим, хто ще тільки вчиться правильно говорити. Вони легко запам'ятовуються і допоможуть сформувати у дитини навички  мовлення, розширити  лексичний запас і кругозір....

« Шусть і Шуня. Засинальна жаба»

Автор: Шеффлер А.

Шуня зібралася в Шустя в гості з ночівлею. Вона ретельно склала чемоданчик, щоб нічого не забути. Друзі мали чимало веселощів перед сном. Але, ой біда, як Шуні заснути без улюбленої жаби!?

«Жабка-мандрівниця»

Автор: Гаршин В.

Казка «Жабка-мандрівниця» - найвідоміший дитячий твір письменника Всеволода Гаршина про чудові пригоди допитливої та спритної жабки, що вирішила полетіти з дикими качками в теплі краї.

 «Дві жабки»

Автор: Пантелєєв Л.

Казка про двох жаб, які випадково потрапили в горщик зі сметаною. Стінки у горщика були високі вони ніяк не могли вибратися. Одна жаба здалася, а інша продовжувала боротися за життя.


 «Як жабки пили чай.»

Автор:  Циферов Г.

Добрі історії Геннадія Циферова знайомі кожному з нас. Герої, що живуть у книжках цього чудового дитячого письменника, завжди прийдуть на допомогу одне одному. 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ