ЦИЦЕРОН ПЕРЕКОНУВАВ, ЩО ЖИТТЯ БЕЗ НИХ НІЧОГО НЕ ВАРТЕ

11 лютого відзначаємо найтепліше свято — День для друзів, який присвячено дружнім взаєминам між людьми.

У календарі існують ще свята, присвячені темі дружби. Це День дружби 30 липня, який присвячується дружнім відносинам між країнами, національностями й культурами, у третю неділю серпня відзначають День жіночої дружби, а третій тиждень травня – Тиждень давніх і нових друзів. Є навіть Міжнародний місяць дружби — лютий.

Вперше День друзів відзначили в США у 1935 році. Тоді американський Конгрес вирішив призначити першу неділю серпня Національним днем дружби. Вже пізніше цю дату перенесли на 9 червня. У 1958 році ООН теж вирішила відзначити День друзів, однак конкретної дати для святкування так і не обрали.

Для того, щоб нагадати людству про важливість друзів, навчити цінувати вірність і опору, яку нам надають ці люди, і були створені ці свята. Тож давайте нагадувати своїм друзям, які вони важливі для нас, дякувати їм за те, що вони є у нашому житті.

Дружба завжди була великою цінністю у житті людини, адже відшукати по-справжньому вірного друга вважається удачею. Байрон називав дружбу любов’ю без крил. Цицерон переконував, що життя без друзів нічого не варте. Сотні письменників усіх часів і народів описували найрізноманітніші варіанти дружніх стосунків. 

Найкращі книги про дружбу читайте в бібліотеках міста Житомира https://littera.zt.ua/ Потрібну вам книгу можете знайти за допомогою електронного каталогу.

А ми продовжуємо знайомити Вас з творчістю наших читачів. Альона Кульбаневич написала цей вірш у дев’ять років. Приємно,коли дружба зароджується ще в дитинстві і триває протягом всього життя.



В День для друзів ми вітаємо всіх наших читачів! Не забудьте привітати ваших друзів! Бажаємо Вам всіх благ і нехай Ваша дружба ніколи не зникне!

Зі святом Вас, друзі!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ