ДЕНЬ ОСІННЬОГО РІВНОДЕННЯ

          В вересні відбувається знакова астрономічна подія, яку прийнято вважати початком справжньої осені. Йдеться про осіннє рівнодення.

Дата осіннього рівнодення не є встановленою і змінюється щороку в межах 20-23 вересня. Цього року воно припадає на 22 вересня о 16 годині 31 хвилині за київським часом.

Сама назва підказує значення цього явища – це період, коли день за своєю тривалістю зрівнюється з ніччю. Таке явище відбувається двічі на рік: навесні й восени.

У цей день Сонце переміщається з північної у південну півкулю  і з цього моменту починається період довгих ночей і коротких днів – настає астрономічна осінь.

Таким чином, світловий день поступово буде зменшуватися аж до дня зимового сонцестояння, яке буде 22 грудня. А вже у 20-х числах березня 2021 року ніч і день знову зрівняються й настане день весняного рівнодення.

Наші предки вірили, що в день осіннього рівнодення важливо збалансувати енергетичні потоки, щоб залучити в своє життя удачу, багатство і кохання.

Цього дня потрібно:

- проаналізувати свої справи, підбити підсумки, а також помиритися, якщо з кимось посварилися, налагодити стосунки в родині;

- викинути з дому непотріб, те ж саме слід зробити і зі шкідливими звичками.

Так як осіннє рівнодення припадає на кінець збору врожаю, то цього дня зазвичай не обходилося без застіль і гулянь. Готували різноманітну випічку, особливо пиріжки, бо вважалося, що пиріжки з капустою принесуть людині багатство, а з м'ясом – допоможуть у кар'єрному просуванні.

Цього ж дня займалися ворожінням: дівчата прагнули дізнатися про судженого і весілля, а заміжні жінки  цікавилися коханням чоловіка і народженням дітей.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ