ТОП-5 ФАКТІВ ПРО ФАНТАСТИЧНОГО РЕЯ БРЕДБЕРІ

 

        22 серпня 1920 року народився в прямому сенсі "фантастичний" письменник Рей Бредбері. 

ü Ще у 12 років Рей прийняв рішення стати письменником — і вперто його дотримувався впродовж усього життя.

ü Одні з перших публікацій Бредбері виходили… у Playboy. Так, у 50-і роки журнал містив також літературні сторінки.

ü Рей Бредбері отримав 20 літературних премій. А деякі з них, як от Hugo Award, Bram Stoker Awards і SFWA Grand Master — двічі.

ü Книги Бредбері випередили свій час приблизно на півстоліття. І нині багато з тих речей, якими ми щодня користуємося, вперше були винайдені саме у його книгах. Плазмові екрани, навушники-крапельки, кімнати віртуальної реальності й навіть концепція розумного дому — усе це з’явилося в книгах Рея Бредбері значно раніше, ніж в реальності.

ü  Одного разу, в молодості, Бредбері спалив усі свої невдалі й слабкі, на його думку, оповідання, влаштувавши грандіозне вогнище у себе на подвір’ї. «Спалив два мільйона слів», — сумно говорив він опісля. Згодом це видовище лягло в основу його роману "451 градус по Фаренгейту" Відгук на книгу читайте тут https://literaturniydvorik.blogspot.com/2023/08/blog-post.html

   Цікаво, що в своїй назві роман завдячує помилці, тому що температура горіння паперу насправді — 451 градус за Цельсієм. А в кабінеті Бредбері на стіні висів автомобільний номер F-451, хоча сам письменник ніколи не сідав за кермо. 

Книги письменника читайте в  https://littera.zt.ua/





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ