ЗИМА БЕЗ МАНДАРИНОК, ЯК ЛІТО БЕЗ МОРОЗИВА

 

Психологи вважають, що навіть погляд на мандарини допомагає впоратися з депресією і поліпшує настрій. Дієтологи стверджують, що мандарини – це найнизькокалорійніший фрукт на Землі. Якщо ви хочете сісти на дієту і скинути вагу, то мандарини вам у цьому допоможуть. Окрім того, без мандарин годі й уявити наближення Новорічних та Різдвяних свят.

Країни, які подарували нам мандарини – це Китай і Японія

Помаранчевим кольором мандарини нагородив бета-каротин, відомий своєю високою антиоксидантною активністю, яка продовжує молодість і життя.

Цей фрукт також багатий пектинами, які регулюють роботу кишечнику. Також він містить і полісахариди, які зв’язують іони важких металів й радіоактивних елементів. Всього лише три мандарини на день захистять організм від багатьох несприятливих факторів.

Окрім того, у мандаринах також міститися кальцій, фосфор, магній, калій, залізо, фруктові кислоти, фолієва та аскорбінова кислота, вітамін С.

Корисно не тільки їсти ці соковиті плоди. Спробуйте почитати улюблену книгу та подихати ефірною олією мандарина. Це вам підніме настрій, покращить пам’ять та  підвищить імунітет.

 А найкращі книги для затишного зимового читання вас чекають в житомирській міській бібліотеці на Богунії

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ