День людей похилого віку

Тим, хто завжди молодий душею

    За ініціативою ООН 1 жовтня у світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку. Дата покликана привернути увагу суспільства до проблем літніх людей і зруйнувати стереотипи, пов’язані з їхнім життям. 
В бібліотеці на Офіцерській відбувся круглий стіл, присвячений цій даті. На захід завітали активісти Богунської районної ради ветеранів м. Житомира та читачі бібліотеки. 
За чашкою чаю поважні гості бібліотеки говорили про проблеми літніх людей. За статистикою кожна десята людина у світі вважається особою поважного віку, тобто досягла 65-ти річного віку. А в Україні - це кожна пята людина.
 Сьгодні бібліотеки міста переймаються проблемами пенсіонерів. Зокрема, завідуюча бібліотекою Н.П. Опанасюк розповіла, що на базі Централізованої бібліотечної системи вже кілька років діє Університет для людей поважного віку, а також познайомила з новинками літератури та новими послугами від міських бібліотек. Адже бібліотека сьогодні - це відкритий простір для спілкування, читання та дозвілля  усіх верств населення.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ