Міжнародний день котів

"Подорож у країну Мурландію"

    1 березня, у перший день весни, відзначається Міжнародний день котів.
  Традиція святкування цього дня виникла стихійно, і хоча до цих пір цей день ніде офіційно не затверджений, це не заважає любителям цих тварин вшановувати своїх вихованців.

  Популярність свята пояснюється насамперед тим, що кішки споконвіку були й залишаються найпопулярнішими домашніми тваринами у всьому світі: близько 80% всіх жителів Землі тримають домашню тварину, і більше половини з них віддали свою перевагу саме кішкам. Мало знайдеться у світі людей, хто залишається байдужим до цих пухнастих, рухливих, ласкавих і дуже розумних домашніх тварин. Що вже говорити про єгиптян, які шанували кішку як божество. 

     Про котів пишуть книги, вірші, оповідання, знімають кіно, мультфільми…
А в бібліотеці на Офіцерській до Міжнародного дня кішок, організували для своїх читачів пізнавально-ігрову програму «Подорож у країну Мурландію».
  Подорожували пізавально і весело.
 Бібліотекарі розповіли дітям про історію походження сімейства кошачих, про їхніх предків, про одомашнення кішок та їх розповсюдження по світу.
  З великим ентузіазмом діти взяли участь у конкурах  та у вікторині «Кішки – герої літературних творів». Також переглянули пізнавальні відео, дізналися народні прикмети про кішок з чарівної скриньки Пана Коцького, ходили на книжкову риболовлю разом з котом Матроскіним, зробили закладки-котики для улюблених книжок. Та отримали домашнє завдання від бібліотекарів: почитати своїм пухнастим улюбленцям.








   Про котів написано багато. Цікаву та корисну інформацію про цих домашніх тварин ти знайдеш у книгах.
 Запрошуємо в бібліотеку на Офіцерську!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ