День квітки

Читайте та наповнюйте своє життя барвами!



21 червня  відзначають Міжнародний день квітки. У різних країнах проводять Міжнародні фестивалі квітів. У цей день проходять покази квітів, конкурси флористів. У Європі існують свої традиції святкування Дня квітки. У Великобританії на свято з'їзджаються тисячі флористів. Проходять конкурси, майстер-класи. Навіть королева Англії є активною учасницею цього надзвичайно красивого свята.А чи знаєте Ви, що книги, як і квіти, теж можуть розквітати? Розквітають вони тоді, коли їх читають. І кожна книга, як і квітка, має свій  неповторний аромат. 


"Літературний дворик" пропонує Вам прочитати найвідоміші книги з «квітковими» назвами:



 А. Мердок «Дика троянда»

У романі відомої англійської письменниці надано найтонший психологічний аналіз людських відносин, складних і заплутаних, як найчастіше і буває в житті.





        Р. Бредбері «Вино з кульбаб».

 Цю автобіографічну книгу можна назвати гімном дитинства, де відомий американський письменник-фантаст  ділиться з читачем найдорожчим - спогадами про своє дорослішання. У книзі описані події літа, прожитого одним хлопчиком.



А. Дюма «Чорний тюльпан».  

Роман переносить читачів до Голландії, до епохи легендарної «тюльпанової лихоманки» XVII ст., де навколо прекрасної квітки розпалюються неабиякі пристрасті.





Сара Джіо  "Фіалки в березні"

В житті Емілі Уілсон настає чорна полоса. Творча криза, прохолодні відносини з рідними та зрада чоловіка примушують її поїхати з мегаполіса на острів.




 Деніел Кіз "Квіти для Елджерона"

 Чарлі Гордон - розумово відсталий, але у нього є друзі, робота і бажання вчитися. Він погоджується взяти участь у небезпечному науковому експерименті, який може зробити його найрозумнішим... Яку ціну маємо ми платити за свої бажання? Чи варті вони того?





У. Еко «Ім'я троянди». 

 Дія роману відомого  італійського письменника розгортається в середньовічному монастирі, де героям належить вирішити безліч філософських питань і  розкрити вбивство.








В. Ендрюс "Квіти на горищі"

   Ця психологічна книга оповідає про дітей, які через малодушності власної матері, виявляються замкнутими на горищі на кілька років. Там проходить їх дитинство, протягом якого вони не бачать світу, світла, любові батьків. Книга змушує багато над чим замислитись.







Д. Деверо "Лавандовий ранок"

Роман про кохання, який відкриє вам таємниці покоління ваших бабусь.






М. Пембертон "Квітка на вітрі"  


Багато пригод на фоні війни в Китаї. Гарна пара,  непорозуміння та розлука. Але, як завжди, кохання переможе!


  Ці та інші книги Ви можете прочитати в бібліотеці                       на вул. Офіцерська, 1

Ласкаво просимо!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День Сніговика в бібліотеці

ТАЄМНИЦІ ПАНІ СПІДНИЦІ

ЗАХОМ’ЯЧЕНІ КНИГИ